شما اینجا هستید

اخبار » پیش بینی مشارکت ۵۰ درصدی در انتخابات

تهران – سخنگوی شورای نگهبان گفت: پیش بینی ما این است در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت ۵۰ درصدی داشته باشیم.

به گزارش انتهاج، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری در هتل لاله تهران اظهار کرد: پیش بینی ما این است مشارکت خوبی در انتخابات پیش رو داشته باشیم و میانگین مشارکت معمولا کمتر از ۵۰ درصد نبوده و در این انتخابات هم شاهد مشارکت ۵۰درصدی خواهیم بود.

وی افزود: در شکل گیری مجالس و دولت در دوره‌های گذشته مشخص است که شورای نگهبان هیچ گاه نگاه سیاسی نداشته و قانون را مدنظر داشته و این بار هم همین بود. نسبت به جناح های سیاسی با چشمان بسته قضاوت می کند و آنچه محل قضاوت است، مستندات پرونده و رعایت موارد مندرج در قانون مجلس شورای اسلامی است.

سخنگوی شورای نگهبان درباره تبلیغات نامتعارف برخی نامزدهای انتخابات و نظارت شورا بر این تبلیغات خاطر نشان کرد: قانون درباره تبلیغات حداقلی است البته براساس دستورالعمل های اجرایی و آیین نامه‌ها، نهادهای دیگر مانند وزارت کشور و ناجا مسوولیت دارند تا متخلف را به قوه قضاییه معرفی کنند.

وی تصریح کرد: شورای نگهبان هم اگر تبلیغات غیرواقعی و موثر بر انتخابات باشد در بررسی صحت حوزه انتخابیه حتما این مساله را مورد بررسی قرار می‌دهد.

براساس قوانین انتخاباتی بررسی صلاحیت ها در چند مرحله هیات های اجرایی، هیات نظارت، تجدیدنظر و بعد از تجدیدنظر انجام می شود

وی درباره فرآیند تایید صلاحیت و شیوه آن گفت: براساس قوانین انتخاباتی بررسی صلاحیت ها در چند مرحله هیات های اجرایی، هیات نظارت، تجدیدنظر و بعد از تجدیدنظر انجام می شود. هیات های اجرایی با ریاست فرماندار شکل می‌گیرد و از بین اقشار مختلف، مردم در این هیات هستند. بعد از آن هیات های نظارت هستند که اینها هم از بین اقشار مختلف مردم بر آرای هات های اجرایی نظارت می کنند.

وی ادامه داد: مرحله بعد که تجدیدنظر از آرای هیات‌های مرکزی و هیات نظارت استانی است در شورای نگهبان انجام می‌شود و کسانی که صلاحیت آنان در این مرحله تایید نشود، دوباره هم صلاحیت با توجه به مدارک و مستندات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به مواد ۲۸ و ۳۰ قانون انتخابات، اظهار کرد: این ۲ ماده شرایط و موانع نامزدها را ذکر کرده است و در بحث ممنوعیت ها اگر محکومیتی برای افراد وجود داشته باشد در بندهای ماده ۳۰ قانون انتخابات آورده شده است و شورای نگهبان براساس این ماده و مستندات پرونده بررسی های خود را انجام می‌دهد و اعلام نظر می‌کند.

کدخدایی درباره بررسی صلاحیت‌ها، امکان وجود بازگشت افراد صلاحیت شده و با توجه به اینکه همه نامزدها نمی‌توانند مدارک ارائه کنند این بررسی‌ها چقدر می‌تواند به عدالت انتخاباتی نزدیک باشد، گفت: درباره بررسی صلاحیت ها، زمان قانونی، گذشته است، اما با توجه به ثبت نام ۱۶ هزار ممکن است اشتباه یا اشکالاتی در اعلام اسامی صورت گرفته باشد یا نتوانسته باشیم مدارک لازم را بررسی کنیم که اینها محدود است چند مورد را در چند روز گذشته به وزارت کشور اعلام کردیم.

بررسی جدیدی نخواهیم داشت و شایعاتی که مطرح می شود کذب است

وی تصریح کرد: بررسی جدیدی نخواهیم داشت و شایعاتی که مطرح می شود کذب است و اینکه این اقدام با عدالت انتخاباتی همسو است یا نه باید قانونگذار پاسخگو باشد تا هر چه سریعتر قانون انتخابات را اصلاح کنند و موردی برای ثبت نام بی‌ملاحظه و بی محابا نداشته باشیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره تمهیدات پیش بینی شده برای تامین امنیت انتخابات گفت: در ماموریت صندوق‌های رای طبیعت همیشه دستگاه‌های انتظامی و امنیتی هماهنگی لازم را دارند همان طور که در طول بررسی صلاحیت‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دادند و در روز برگزاری هم دستگاه‌های انتظامی و امنیتی مستقر هستند.

کدخدایی افزود: بر اساس دستورالعمل های وزارت کشور که مسئولیت اصلی امنیت را بر عهده دارند، شورای امنیت کشور این کار صورت می گیرد و ما نگرانی نداریم همچنان که در ادوار گذشته هم انتخابات در ایران در کمال امنیت برگزار شده و مشکلی پیش بینی نمی‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه افزود: اگر گزارشی به دست ما برسد که هزینه‌های نامتعارف در تبلیغات انتخابات هزینه شده است یا تخلفات دیگری در تبلیغات صورت گرفته باشد قطعاً شورای نگهبان در مرحله می‌تواند ورود کند و نسبت به صحت انتخابات نظرش را اعلام کند.

ابطال آرا زمانی است که تخلف مهمی صورت گرفته باشد و موثر در سرنوشت انتخابات باشد

وی در مورد ابطال آرا گفت: ابطال آرا زمانی است که تخلف مهمی صورت گرفته باشد و موثر در سرنوشت انتخابات باشد اگر چنین اتفاق افتاده باشد طبیعتاً نظر شورای نگهبان به ابطال آراست.

کدخدایی در پاسخ به این سوال که چرا دلایل رد صلاحیت را بیان نمی‌کنید، اظهار کرد: قانون انتخابات مقرر کرده است تایید یا رد صلاحیت را به صورت محرمانه برای خود داوطلب اعلام کنیم و چون این ممنوعیت قانونی است شورای نگهبان می‌تواند آن را برای عموم مردم منتشر کند

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نظارت کامل شورای نگهبان گفت: بحث تبلیغات از بخش‌هایی است که در قانون انتخابات خیلی به آن پرداخته نشده است و شیوه‌ها و روش ها نوع تبلیغات مشخص نیست.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: تکالیف دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت کشور و شورای نگهبان هم خیلی در آن روشن نیست اما ما در قانون انتخابات بحث شایستگی ها را در قانون به نوعی لحاظ می‌کنیم.

وی ادامه داد: تا زمانی که انتخابات برگزار می‌شود به استناد قانون انتخابات اگر تخلفی از سوی نامزد انتخاباتی مشاهده شود و این تخلفات در سرنوشت انتخابات تأثیرگذار باشد، قطعا شورای نگهبان ورود پیدا می کند. در غیر این صورت اگر تخلف باشد اما در سرنوشت تاثیرگذار نباشد از سوی قوه قضائیه قابل پیگرد است و گزارش‌ها ارسال خواهد شد.

مبانی رد صلاحیت‌ها مباحث اقتصادی، گاهی اوقات مباحث اخلاقی و حرکت در جهت مخالف حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است

کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره دلایلی که کاندیداها رد صلاحیت می‌شوند، گفت: در ارتباط با تخلفات اگر خاطر دوستان در ایران باشد سه محور را قبلاً لحاظ کردند که در قوانین مختلف انتخابات به آن پرداخته شده است.

وی یادآور شد: معمولاً مبانی رد صلاحیت‌ها و عدم تایید صلاحیت افراد یا مباحث اقتصادی، سوء استفاده‌های مالی یا گاهی اوقات مباحث اخلاقی، روابط نامتعارف و یا اقدام نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران و حرکت در جهت مخالف حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است که برگرفته از مواد قانون مختلفی است. معمولاً این سه عامل باعث نظر شورای نگهبان نسبت به عدم تایید صلاحیت افراد می‌شود.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری انتهاج | اخبار روز و جدیدترین خبرهای ایران | پایگاه خبری انتهاج | آخرین اخبار روز ،سیاسی، اقتصادی، فرهنگی ایران و جهان