به گزارش انتهاج ، آبتین حیدرزاده گفت : بیماری فصلی و غیر واگیر فاسیولا در گیلان شیوع یافته و ۱۳ نفر نیز به این بیماری مبتلا شده اند.
وی افزود : فاسیولا یک بیماری انگلی غیرواگیر شایع دراستان گیلان است که استفاده از فرآورده هایی که از سبزهای محلی تهیه می شود همانند زیتون پرورده ، نمک سبز از علت های مبتلا شدن به این بیماری است.
حیدرزاده در تشریح علائم این بیماری گفت : ایجاد خارش ، بروز تب از علائم این بیماری است که کبد نیز درگیر این بیماری می شود و این بیماری همانند کرونا با عطسه و سرفه به دیگران سرایت نمی کند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد : برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری سبزی های محلی را پخته و خشک شده در نور آفتاب استفاده شود و شستن و استفاده از محلول های ضد عفونی کننده سبزی ها ، انگل این بیماری را از بین نمی برد.
حیدرزاده در ادامه خاطر نشان کرد : برای از بین بردن انگل این بیماری ، مردم گیلان محصولاتی که از سبزهای محلی گیلان تهیه شده است را تا ۳ روز در دمای۲۰- درجه فریز کنند و سپس استفاده نمایند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین هشدار داد : در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی گفته شده از سوی مردم گیلان ، احتمال افزایش مبتلایان نیز وجود دارد.
- entehaj admin
- کد خبر 191300
- پرینت