راه های انتقال ویروس
رمضانی افزود: ویروس تب کریمه کنگو از طریق کنههای خاصی به دامها منتقل میشود و در خون آنها زیست میکند، بنابراین جداکردن کنه از روی بدن دام یا دستکاری و له کردن آن ها، هم چنین کشتار غیرمجاز و تماس با خون و ترشحات دامهای مبتلا و گوشت و فرآوردههای آن میتواند ویروس عامل بیماری را به انسان منتقل کند.
وی ادامه داد: سمپاشی بدن دام و جایگاه نگهداری دامها با سموم توصیه شده، استفاده از دستکش و وسایل حفاظت فردی در تماس با دامها و فرآوردههای آن، استفاده شهروندان از گوشت و فرآوردههای خام دامی که در کشتارگاه و با نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی استحصال شده و دارای مهر و برچسب دامپزشکی است، از مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری زئونوز خطرناک است.
خودداری از ذبح دام خارج از کشتارگاه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: به عموم مردم توصیه اکید میشود از ذبح دام در معابر و منازل خودداری و دامهای قربانی خود را نیز برای ذبح بهداشتی و شرعی به کشتارگاهها منتقل کنند، ولی با این حال، درصورت استفاده از گوشت حیوانی که خارج از کشتارگاه ذبح شده است، برای تضمین کیفیت و برطرف شدن مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف گوشت، بایستی آن را حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری و سپس مصرف یا منجمد کرد و از مصرف گوشت و آلایش خوراکی بلافاصله پس از ذبح دام، خودداری شود.
موج جدید «تب کریمه کنگو» با ۵ قربانی
- entehaj admin
- کد خبر 4648
- پرینت