شما اینجا هستید

اجتماعی » کاهش ۵۱ صدم درصد هزینه های فقرزای سلامت

بجنورد – به گزارش انتهاج به نقل از ایرنا در گفت وگو با سخنگو و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، ایرج حریرچی  اظهار داشت: هزینه های فقرزای سلامت در کشور به نسبت کشورهای مشابه و متوسط جهانی کمتر است اما همین مقدار هم نباید باشد.

وی با تشریح برخی از اهداف طرح تحول سلامت گفت: در سال ۹۱ با وجود تورم شدید در کشور و در چند سال منتهی به طرح تحول سلامت پرداختی از جیب مردم ۵۴ تا ۵۸ درصد بود که در حال حاضر این میزان به ۳۵ درصد رسیده است،

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در برنامه ششم باید این رقم به ۲۵ درصد کاهش پیدا کند افزود: بنا داریم این رقم را حتی تا ۵ درصد هم کاهش دهیم.

وی در ادامه گفت: در سال های گذشته حدود ۶۰۰ هزار نفر در کشور دچار فقر ناشی از هزینه های کمرشکن سلامت شده بودند که این رقم اکنون به ۴۲۰ هزار نفر کاهش یافته اما یک مورد از آن هم برای نظام سلامت و نظام جمهوری اسلامی، صورت خوشی ندارد.

قیمت داروهای خارجی

وی در ادامه گفت: قیمت دارو در کشو خیلی کمتر از نرخ تورم افزایش پیدا کرده است و هم چنین افزایش قیمت داروهای خارجی بین صفر تا ۱۰ درصد است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت سبد بهداشتی و درمانی کمتر از رشد تورم در کشور است اظهار داشت: با وجود این، باز هم این وزارت خانه نسبت به کاهش مراجعه مردم به مراکز بهداشتی و درمانی طی سال جاری نگرانی دارد.

برخی از تعرفه ها کنترل شده است

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که مردم به علت فشار اقتصادی و بالا رفتن هزینه هایی همچون هزینه مواد غذایی کمتر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند و به همین جهت رشد برخی از تعرفه ها کنترل شده است به عنوان مثال در بخش جراحی افزایش تعرفه نداشته ایم و افزایش نرخ خدمت نیز در بخش دولتی فقط ۱۰ درصد بوده است.

وی به تعداد مراجعات مردم به پزشکان نیز اشاره کرد و افزود: هر ایرانی در سال ۹۷، به طور متوسط ۱۰.۳ بار به پزشک مراجعه کرده است و این به معنای آن است که ۸۵۳ میلیون مرتبه به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه شده است.

شان و کرامت بیمار حفظ شود

حریرچی با تشریح اهداف نظام سلامت افزود: هدف اول نظام سلامت افزایش سلامت بین مردم است و از دیگر سو محافظت مالی از مردم در قبال هزینه های سلامت هدف دیگری است که باید محقق شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: اگر هر فرد ۴۰ درصد هزینه های سبد هزینه خود را به سلامت اختصاص دهد مجبور است از سایر هزینه های خود کم کند.

وی با بیان اینکه هدف دیگری که در نظام سلامت مورد غفلت واقع شده است افزایش رضایت مندی و پاسخگویی به مردم است، اظهار داشت: درست نیست که در برخی موارد کرامت و شان بیماران نادیده گرفته شود، البته در این حوزه مشکلاتی داریم و در برخی از بیمارستانها بیماران را با شماره تخت یا نوع بیماری می شناسند که این رویه باید اصلاح شود.

بیشتر بخوانید:

پویش ملی کنترل فشار خون
پرداخت ۴۱۱ میلیارد تومان به کشاورزان خسارت دیده

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری انتهاج | اخبار روز و جدیدترین خبرهای ایران | پایگاه خبری انتهاج | آخرین اخبار روز ،سیاسی، اقتصادی، فرهنگی ایران و جهان