شما اینجا هستید

اجتماعی » دغدغه ها و چالش های کنونی زیست محیطی خراسان شمالی

بجنورد – به گزارش انتهاج به نقل از عصر اترک در گفت و گو با اصغر مطهری، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، در پاسخ به مهمترین دغدغه ها و چالش های زیست محیطی خراسان شمالی، وضعیت مدیریت پسماند در استان را از جمله مهمترین دغدغه های زیست محیطی این منطقه اعلام و اظهار کرد: محل دفن زباله های شهری و روستایی مناسب نیستند.

مطهری عنوان کرد: بیش از یکسال است که طرح جامع مدیریت پسماند استان در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مصوب شده درحالیکه هنوز این طرح در قالب ( بررسی وضعیت پسماند، میزان پسماند، تعیین تکلیف محل دفن زباله ها، روش دفن، اتخاذ راهکارها) به مرحله اجرا نرسیده است.

وی با تصریح بر این نکته که درخواست اداره کل محیط زیست استان آن است تا هر چه سریعتر این مسئله حل شود، اعلام کرد: مطالعات عملیاتی و اجرایی این مصوبه که به تخصیص اعتبار نیاز دارد، تهیه این مطالعه بر عهده معاونت عمرانی استانداری خراسان شمالی است.

وی ابراز امیدواری کرد: در سال ۹۸ مطالعات این طرح انجام شود.

افت منابع آبی در استان را بر اثر خشکسالی های چندین سال اخیر

مطهری در ادامه مسئله افت منابع آبی در استان را بر اثر خشکسالی های چندین سال اخیر را دغدغه دوم این اداره کل در استان برشمرد و گفت: هر چند وضعیت بارش های باران طی سه ماه اخیر یک مسکنی برای منابع آبی استان شد، با این وجود، نمی دانیم که این بارندگی ها طی سال های پیش رو نیز ادامه دار است یا خیر؟

وی گفت: در حال حاضر هشت دشت خراسان شمالی در شرایط ممنوعه از برداشت آب هستند، بنابراین صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از آلودگی منابع آبی در استان را ضروری می دانم.

وی توصیه کرد: بخش کشاورزی استان باید در بهره گیری از روش های نوین آبیاری در عرصه کشاورزی سرعت عمل داشته باشد.

شکار حیات وحش در استان

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی همچنین شکار حیات وحش در استان را از دیگر دغدغه های مهم استان عنوان کرد و یادآور شد: تعداد زیادی سلاح شکاری در دست هم استانی ها است که به شکار مبادرت می کنند.

وی گفت: هر چند با شکارچیان برخوردهای فراوانی داشته ایم، با این وجود، مقابله با این مسئله به مشارکت مردمی برای حراست از عرصه های حیات وحش نیاز دارد.

وی تاکید کرد: ظرفیت حیات وحش در استان از مهمترین ظرفیت های گردشگری و اقتصادی است که حیات این ظرفیت خدادادی استان با انجام شکارها با خطر انقراض مواجه خواهد شد.

مطهری افزود: این ظرفیت از دست برود، هیچگاه باز نخواهد گشت.

وی توصیه کرد: جوامع محلی در این زمینه کنار محیط بانان و اداره کل محیط زیست استان باشند.

وی همچنین افزود: شکارچیان باید به طور جدی تا چند سال از شکار دست بردارند تا جمعیت حیات وحش استان احیا شوند و به حد نرمال برسند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی یادآور شد: شکار باید برای جمعیت سنین بالای حیات وحش انجام شود نه جمعیت جوان و در حال زایش گونه های جانوری.

وی در بخشی دیگر از سخن خود با اشاره به بارندگی های سه ماه اخیر، عنوان کرد: در حال حاضر عرصه های طبیعی استان به انبار باروت تبدیل شده اند.

وی گفت: علفزارهای عرصه های طبیعی استان چنان رشد کرده اند که وقوع آتش سوزی در این عرصه ها را ممکن می دانیم و این نیز به یک دغدغه و چالش برای این اداره کل تبدیل شده است.

مطهری اعلام کرد: هر چند که در حال حاضر تعدادی تجهیزات لجستیکی مهار آتش را در اختیار داریم، با این وجود، نیاز است که هر ساله با دریافت اعتبارات، تجهیزات از دست رفته را شارژ و به روز شود.

وی اعلام کرد: با توجه به اینکه وقوع آتش سوزی در عرصه های طبیعی به ویژه در مناطق تحت مدیریت این اداره کل محتمل است، این اداره کل علاوه بر آگاه سازی و آموزش جوامع محلی استان را در دستور کار قرار داده است همچنین به تقویت نیروهای واکنش سریع خود نیز اقدام کرده است.

وی خاطر نشان کرد: این اداره کل در جلسه کارگروه مخاطرات زیست محیطی استان نیز به اعضای این کارگروه درخواست همکاری در زمینه اختصاص امکانات و تجهیزات آماده سازی نیروها برای امداد رسانی های احتمالی و تشکیل تیم های واکنش سریع را ارائه داده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: تحقق این مطالبه در این کارگروه مصوب شد تا در هر شهرستان تیم های واکنش سریع با محوریت فرمانداران تشکیل شوند.

وی یادآور شد: از کشاورزان استان خواسته شده است تا پس از برداشت محصولات خود از آتش زدن مزارع خود اجتناب کنند تا آتش سوزی واقع نشود.

وی افزود: از طبیعت گردان و مسافران درخواست می شود تا در هنگام حضور در طبیعت، زباله ها را جمع کنند که این زباله ها نیز از ابزارهای اصلی وقوع آتش در عرصه های طبیعی هستند.

وی در خاتمه درباره تعیین تکلیف معدن آلبلاغ نیز اظهار کرد: کارشناسانی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین سازمان محیط زیست کشور به منطقه آلبلاغ واقع در منطقه حفاظت شده ساریگل به منظور بررسی و تهیه گزارشات آمدند.

مطهری گفت: در سطح کشور درباره تعیین تکلیف این معدن تصمیماتی را گرفته اند اما هنوز به استان اطلاع رسانی نشده که منتظر دریافت دستورالعمل درباره این منطقه هستیم

بیشتر بخوانید:

دیوار تحریم بر سر راه پروژه یوز آسیایی

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری انتهاج | اخبار روز و جدیدترین خبرهای ایران | پایگاه خبری انتهاج | آخرین اخبار روز ،سیاسی، اقتصادی، فرهنگی ایران و جهان